Blog

Kamp jij met een hoog ziekteverzuim? Ik ben de bedrijfscounsellor die het anders doet!

Je weet er waarschijnlijk alles van; het aantal werknemers met werk gerelateerde klachten zoals stress en burn-out symptomen, verstoorde werkrelaties, disbalans werk-privé etc. Dit aantal groeit met de dag. Je wilt natuurlijk dat deze mensen zo snel mogelijk weer gelukkig en productief zijn in hun werk. Met mijn counsellingbureau boek ik al 15 jaar succesverhalen binnen het bedrijfsleven en zorginstellingen.

Specialistische en gerichte zorg
Als coach, counsellor en Toegepast Psycholoog neem ik medewerkers met arbeidsgerelateerde klachten onder mijn hoede. Mijn eigen ontwikkelde stress- en burn-out training geeft mensen inzicht in stress-oproepende factoren en leert hen de signalen van stress in de toekomst eerder te herkennen. Tevens heb ik veel ervaring in de begeleiding van problemen zoals gebrekkige coping stijl, re-integratie na ziekte, omgaan met werkdruk en psychische werkbelasting, disbalans werk-privé. Het voordeel is dat ik mensen specialistische en gerichte zorg kan bieden.  

Aanpak
Als een werknemer bij mij wordt aangemeld, krijgt zij direct een oproep voor een intake. Tijdens dit gesprek gaan we in op de reden van aanmelding en het doel van het traject. Daarna stel ik een plan van aanpak op en gaat het traject van start. Na elk consult ontvangt mijn cliënt een gespreksverslag per mail. Zo kan de cliënt het thuis nog eens op zijn/haar gemak door kan lezen.

Preventief versus curatief
Vaak kom ik pas om de hoek kijken als de medewerker is uitgevallen. Dat is jammer want vooral preventief is er veel winst te behalen. Hoe mooi is het om een medewerker met een probleem aan het werk te houden terwijl hij/zij aan zijn/haar problemen werkt? Zo creëer je een win-win situatie. Daarbij weet ik uit ervaring dat een preventief traject 25% tijd en geld bespaart. De trajecten zijn korter (dus goedkoper) omdat de medewerker het tij tijdig kan keren. Bij ziekteverzuim is de medewerker al verder in het klachtenproces. Bij deze dus een kort pleidooi voor preventieve trajecten!

Maatwerk
Ook kan het zijn dat ik testen afneem of dat ik huiswerkopdrachten meegeef; een traject is altijd maatwerk. Tevens bied ik alle ruimte voor een gezamenlijk evaluatiegesprek met de medewerker, de leidinggevende en mij.

Strenge eisen                                                                                            Counsellingbureau Stimulans staat geregistreerd bij de zorgverzekeraars en voldoet hiermee aan de strenge eisen die aan psychosociale hulpverlening mogen worden gesteld. Counsellingbureau Stimulans is aangesloten bij de NFG en koepelorganisatie RBCZ. Mijn werkwijze is persoonlijk, integer, no nonsens en to the point.  Ik werk graag laagdrempelig. Vanuit respect voor de cliënt en diens zienswijze komt een vertrouwensband tot stand die het mogelijk maakt om tot de kern van de problematiek te komen. Samen komen we tot duurzame oplossingen voor de problematiek die de cliënt ondervindt.

Vergoedingen
Mijn hulpverlening wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Counseling valt onder de complementaire geneeswijzen en niet onder het eigen risico.

Eens kennismaken?
Ik kijk er naar uit om werknemers te helpen in hun zoektocht naar (blijvend) herstel. Heb je nog vragen of wil je eens kennismaken? Tijdens een persoonlijk gesprek verduidelijk ik graag de toegevoegde waarde van mijn bedrijfscounselling traject.

Praktijkadres
Het Coachhuis
Mierloseweg 200, Helmond
google maps

Postadres
Amer 59, 5711 KJ Someren

Algemene voorwaarden
Klachtencommissie

Privacyverklaring
KvK 17164318
BTW NL001895157B43

 

Irene Vestjens BSc
info@stimulanscounselling.nl
T 06 - 23 70 15 07

Beroepsverenigingen en AGB codes:
Lidnummer NFG: 6701156024
Lidnummer RBCZ: 301415R
AGB zorgverlenerscode: 90030062
AGB praktijkcode: 90009048