Stimulans Couselling. Op weg naar een oplossing.

kennisbank & blogs

Een bore-out en een burn-out hebben veel gemeen

10 februari 2021

De verschillen en de overeenkomsten: De symptomen van een bore-out komen voor een groot deel overeen met de symptomen van een burn-out.  Dat verklaart ook dat het soms lastig is om de juiste diagnose te stellen. 

Blog: Tips om lekker te werken en te genieten

25 januari 2021

Evalueer je dag. Schrijf kort op wat voor cijfer jij je dag geeft en waarom. Hierdoor krijg je inzicht in wat een dag goed of minder goed maakt. Tevens kun je door de loop der tijd een rode draad ontdekken. Na 3 dagen met een 5 zal er een belletje gaan rinkelen; wat ga ik morgen anders doen om er weer een 6 van te maken? Het voorkomt dat je geen zicht hebt in het afglijden en dat je niet meer weet wanneer het mis is gegaan. Door het op te schrijven blijft er meer hangen en kun je het nog eens teruglezen. Het kost je hooguit 2 minuten per dag: kleine investering, groots effect.

IEMT als interventie bij een burn-out

26 november 2020

Veel mensen overkomt een burn-out. Het sluipt erin, spanning wordt stress, stress wordt chronisch. Hoe meer stress er ontstaat des te meer mentale en psychosomatische klachten er ontstaan. Je raakt overprikkeld en dat geeft gevoelens van frustratie. Deze frustratie raak je niet makkelijk kwijt omdat de vermogens om perifeer te kijken en te aarden verdwijnen. En deze heb je zo hard nodig om gezonde grenzen tussen jezelf en de ander te leggen. Ook kun je minder goed heden, verleden en toekomst onderscheiden van elkaar. 

Blog: Het roer om na een burn-out

1 september 2020

Een hele tijd geleden, toen ik startte met mijn praktijk, las ik in een onderzoek dat 7 op de 10 werkende mensen na een burn-out in een andere branche werk gaan zoeken. (de bron hiervan is niet meer te achterhalen) Het leek mij een hoog percentage. Ik besloot het eens in mijn eigen praktijk in de gaten te gaan houden. En inderdaad, dit cijfer komt ook  overeen met wat ik zie in mijn praktijk. Het intrigeerde mij wel en ik besloot hier eens wat dieper in te duiken.

Blog: Kamp jij met hoog ziekteverzuim?

17 augustus 2020

Je weet er waarschijnlijk alles van; het aantal werknemers met werk gerelateerde klachten zoals stress en burn-out symptomen, verstoorde werkrelaties, disbalans werk-privé etc. Dit aantal groeit met de dag. Je wilt natuurlijk dat deze mensen zo snel mogelijk weer gelukkig en productief zijn in hun werk. Met mijn counsellingbureau boek ik al 15 jaar succesverhalen binnen het bedrijfsleven en zorginstellingen.

Blog: Mentale vitaliteit in coronatijd

18 juni 2020

Nu het eerste nieuwtje van het thuiswerken af is en het einde nog niet in zicht lijkt, is het belangrijk om mentaal fit te blijven. Dat lijkt een open deur, maar soms is het lastig om de discipline op te brengen. Je productiviteit gaat erop achteruit, evenals je motivatie. Het wordt dan tijd om jezelf tot orde te roepen.

Blog: Ziekteverzuim wegens psychische klachten

28 mei 2020

“Had ik maar een gebroken been” zuchten medewerkers soms, die vanwege stress of burnout klachten bij mij komen. Lichamelijke klachten zijn zichtbaar en andere mensen kunnen er rekening mee houden. Als er psychische klachten zijn, dan ligt het een stuk lastiger. Deze zijn niet “zichtbaar” en daardoor is het lastiger om erop te anticiperen. 

Irene Vestjens_counsellor bij Stimulans Counselling

Blog: Over mij... Irene Vestjens

28 april 2020

Mijn werkwijze is persoonlijk, integer, no nonsens en to the point.  Ik werk graag laagdrempelig. Vanuit respect voor de cliënt en diens zienswijze komt een vertrouwensband tot stand die het mogelijk maakt om tot de kern van de problematiek te komen. Samen komen we tot duurzame oplossingen voor de problematiek die de cliënt ondervindt.

Blog: Tijd voor een volgende stap in je loopbaan?

22 april 2020

Coaching helpt je om persoonlijke doelstellingen te verwezenlijken.  Vaak komt de cliënt met een specifieke vraag waaraan hij/zij wil werken. Dat kan bijvoorbeeld een loopbaanvraagstuk zijn. We werken allemaal wat langer en graag met plezier.

Verveling op het werk; erg of niet?

13 maart 2020

Iedereen verveelt zich wel eens op het werk. Niks om je druk over te maken. Wanneer de verveling dagelijks om de hoek komt kijken is er wel wat aan de hand. Je hebt uitdaging nodig op het werk, het gevoel nuttig bezig te zijn en dat je je hersenen aan het werk kunt zetten. Dat je werk ertoe doet. Het werken onder je niveau kan veel stress veroorzaken en je ziek maken.

Meer grip op je energielekken

9 maart 2020

Dat een drukke baan in combinatie met kinderen stressvol is mag geen verrassing heten. Maar ook meer subtiele dingen, zoals een controlerende baas, kunnen je zonder dat je het zelf door hebt veel energie kosten. In drie stappen kun je je energielekken herkennen en aanpakken. En dat kan uiteindelijk een hoop stress schelen.

Blog: Loslaten geeft ruimte

24 januari 2020

Loslaten is een thema dat veel in mijn praktijk aan de orde komt. En dan vooral: het loslaten van oude patronen. Oude patronen die niet opleveren wat beoogd is, maar ze loslaten is ‘ook weer zowat’. Want wat komt er dan voor in de plaats? 

Blog: De kunst van niks doen

23 januari 2020

De druk van vandaag de dag kan erg hoog zijn. Dat heeft ook te maken met de druk die jij jezelf oplegt. Móet je zoveel of wíl je zoveel? Wil je voldoen aan je eigen verwachtingspatroon of aan dat van de ander (of allebei)? En wat levert het je op? Soms lijkt het erop alsof er steeds meer op ons bord komt te liggen. 

Supervisie of coaching

Supervisie of coaching?

8 januari 2020

Beide vormen worden ingezet om je te helpen bij vraagstukken of problemen. Toch zijn er significante verschillen tussen beide begeleidingsvormen. Coaching is resultaatgericht, supervisie is gericht op  jezelf beter leren kennen als professional.  

Balans werk en prive

Als de balans tussen werk en privé verstoord is

6 januari 2020

Wie herkent het niet: Even op Zalando kijken onder werktijd, ’s-avonds nog even inloggen op het werk om te kijken of er iets veranderd is in je werkrooster? Werk en privé strikt gescheiden houden is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Wat is het verschil tussen een depressie en een burn-out?

16 december 2019

Je bent geestelijk en lichamelijk uitgeput. Je voelt je lusteloos en je wordt daar niet vrolijker van. Misschien heb je het een tijdje druk gehad en vertelt je lichaam je nu dat je rustiger aan moet doen. In een ernstiger geval zijn dit de symptomen van een depressie.

Waarom krijgt de een wel een burn-out en de ander niet?

14 november 2019

In Nederland hebben ruim 2,7 miljoen werknemers te maken met een hoge werkdruk. Ongeveer een miljoen daarvan lopen het risico op een burn-out, dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van CBS en TNO. 

Praktijkadres
Het Coachhuis
Mierloseweg 200, Helmond
google maps

Postadres
Amer 59, 5711 KJ Someren

Algemene voorwaarden
Klachtencommissie

Privacyverklaring
KvK 17164318
BTW NL001895157B43

 

Irene Vestjens BSc
info@stimulanscounselling.nl
T 06 - 23 70 15 07

Beroepsverenigingen en AGB codes:
Lidnummer NFG: 6701156024
Lidnummer RBCZ: 301415R
AGB zorgverlenerscode: 90030062
AGB praktijkcode: 90009048